Om mig

LUCINDA

C RUNDSTRÖM

Affärsarkitekt, Enterprisearkitekt, Projektledare, interrimschef, förändringsledare

CERTIFIERINGAR

  • Förändringsledning ADKAR (Prosci)
  • Affärsarkitekt (Cordial/DF)
  • ITIL Foundation v3
  • Scrum Master (Crisp)


KURSER

  • Enterprise Architect Zachman framework
  • Enterprise architecture för beslutsfattare
  • Dataskyddslagen GDPR
  • Ledarskapsprogram utvecklande ledarskap (MLQ)
  • Högre kurs i modelleringsledning
  • Enterprise Architect Astrakan
  • Informationsmodellering
  • UML
  • RUP
  • Props projektmodell
  • Ledarskapsutbildning
  • Projektledarutbildningar, ledarskap samt teknik och metoder (PPS, vattenfall)
  • IT chefs utbildning
  • Utbildningar i Movex MPS modul


GRUNDUTBILDNING

Uppsala universitet Ekonomi 20p

Gymnasieingenjör 4-årig Maskin, examensarbete konstruktion för Electrolux


SPRÅKKUNSKAPER

Svenska: modersmål

Kinesiska/Cantonese: modersmål

Engelska: Flytande affärsengelska i tal och skrift

Franska: Skolfranska


CURRICULUM VITAE



Konsultuppdrag affärsarkitekt/affärsutveckling på SOS Alarm (2019 apr - nov)

Ansvarig affärsarkitekt i ett stort förändringsprogram, där uppdraget innebar framtagning av nya erbjudanden främst för säkerhetsbranschen. Arbetet har bestått av att ta fram och etablera kundsegment för att gå mot en modulär tjänstestruktur för att möjliggöra modern och flexibel tjänsteutveckling. Arbetsformen har bestått av workshoppar där man har tagit fram erbjudandemodeller, prisstrategi och prismodeller. Har levererat erbjudandekoncept med tjänstespecifikation, erbjudandekatalog och informationsmodell.


CEO i start-up inom Fintech (2019 jan - pågående)


Konsultuppdrag verksamhetsarkitekt på Bankgirot (2017 dec - 2018 dec)

Bidrar som verksamhets- och affärsarkitekt genom att arbeta med både verksamhetsmodell i Archimate och affärsmodeller i business canvas för framtida betallösningar i stort innovationsprojekt.


Tagit fram verksamhetsmodell för att förtydliga mål kopplat till verksamhetens krav på leverans, information, system och processer för implementation av API baserad gatewaytjänst inför betaldirektivet PSD2. Sammanställt Capabilitet (Förmågor) för att kunna analysera gapet mellan nuläge och framtida läge.


Initierat arbetsmetod för införande av Förmågor i innovationsprojekt, samt förankrat både detta och hur man arbetar med Business Canvas som ett konsoliderat sätt att presentera en affärsmodell.


Arbete med målarkitektur där man i arkitektgruppen enas om hur man kartlägger Förmågor (capabilities) för strategiska mål.


Hjälpt verksamheten med att ta fram informationsmodeller, samt fördelning av ansvar till olika informationsägare.



Konsultuppdrag affärsarkitekt och projektledare på Europeiska ERV (2017 jan – nov)

Arbetat som affärsarkitekt samt projektledare inom försäkringsbranschen (sakförsäkringar). Har inom uppdraget bl a gjort en utredning om hur man kan införa Artificiell Intelligens (AI) för att utveckla affärsmodellen. Arbetet gjordes i samarbete med några ledande aktörer på marknaden.

Förutom att hitta modellen har det handlat om hur man konkret kan omvandla strategier/modeller till införande för att sedan också kunna mäta effekthemtagningen.


Eget konsultföretag (2016-dec)


Chef verksamhetsarkitektur på IL Recycling (2010-2016)

Har under flera års tid byggt upp och utvecklat ett team av medarbetare där affärsutveckling och IT samverkar. De verksamhets- och lösningsarkitekter som ingår i min grupp täcker arbetet från affärsanalys, krav och design till systemimplementation. I rollen har ingått ett nära samarbete med chef för IT Drift, där jag har drivit införande av ITIL i första hand i Service transition men även Application management. I arbetet har jag både förberett och genomfört workshops där processen har kartlagts samt tagit fram ett pragmatiskt förhållningssätt i efterhand för att kunna upprätthålla den ITIL anpassning som man kommit överens om.


Hållit samman och drivit olika beslutsforum, bl a förvaltarråd och projektkontor. Arbetat nära koncernledningen i flera nyckelroller. Jag har under min anställning gett stort bidrag till att etablera struktur i form av modell och metodstandarder, enterprisearkitektur, BI och BICC, projektstyrning, Kanban och IT förvaltning. Ingått i styrgrupper och har erfarenhet av ett flertal Movex M3 implementationer och uppgraderingar. Hade budget och personalansvar.


Senaste uppdraget har varit att etablera arkitektur och plattform för mobila lösningar och hur det kan kombineras med e-handel i den nya digitala förändringen.


Verksamhetsutvecklare och projektledare på Bisnode (2008-2010)

Arbetat med förändringsledning och har bl a infört projektmetod Scrum, Informationsmodellering, rationalisering i organisationen m h a OCR teknik, samt Kanban för styrning av daglig verksamhet. Var stöd till ledningsgruppen med kalkyler av nytta i verksamhets- och IT projekt, samt delaktig i strategisk planering av framtida kompetensbehov.


Verksamhet/IT strateg inför företagsuppköp på AVL (2008)

Ansvarade för att ta fram beslutsunderlag inför ett förestående företagsuppköp där arbetet innebar att stödja affärsjurister i förhandling för IT delen i avtalen, samt dra upp riktlinjer för det kommande verksamhetsprojektet som innebar flytt/fusion av både resurser och IT.


Verksamhetsmodellering på Arbetsförmedlingen (2008)

Höll modelleringsseminarier och dokumenterade informationsmodell i Qualiware. Tog fram modeller för nedbrytning från verksamhetskrav till IT utveckling.


Verksamhetskonsult driftsättning av operatörsverksamhet inom Tetra (Rakelprojektet Krisberedskapsmyndigheten) (2008)

Ledning av verksamhetsprojekt som innefattade processledning, (konsult)bemanning, kompetensutveckling av befintlig personal samt nyrekrytering till driftorganisationen. Fastställande av rutiner och arbetssätt för en serviceorganisation.


Projektledning av Operation & Planning Tetranät i Rakelprojektet på Krisberedskapsmyndigheten (2007)

Arbetet innebar planering av nummerstruktur, organisationsblock, talgrupper och parametersättning i ett Tetranätverk.


Projektledning global webbapplikation – ”ContentNow” på SonyEricsson (2007)

Huvudprojektledare för införande av webbaserad applikation 7/24. Ansvarade för förstudie, kravspecifikation, budget, konsultbemanning, testledning. Använde agil projektmetod som levererades med framgång.


Testledare /Kvalitetssäkring implementation av Movex M3 affärssystem på IL Recycling (2005-2006)

Kvalitetssäkra leverans av affärssystem med 13 integrationer. Företaget omsatte ca 1 miljard om året och fanns på orter över hela Sverige. Kartlade verksamhetens processer som en del i test och kvalitetssäkringen. Bevakade avtalsmässiga leveranser från leverantörerna. I testgruppen ingick ca 20 personer ur verksamheten. I testerna ingick både funktionstester, systemtester och lasttester. Byggde upp testmanagementverktyg i Share Point.


Konkurrentbevakning på Siemens (2005)

Konkurrent och marknads bevakning av aktörer inom Telekom. Beslutstöd för central ledningsgrupp inför framtida strategier inom försäljning och marknad.


Projektmentor för utvecklingsprojekt på Samtrans (2002-2004)

Projektledarmentor för ett utvecklingsprojekt av trafikledningssystem. Testledare, testare. Planering av testning, framtagning av testfall och användardokumentation, samt utfört funktionstester. Arbete med användarfall (Use case) samt modellering enligt UML och RUP.


Verksamhetskonsult i Bank och Finans på Nordea IT (2001)

Stöd till chefen för Finance Risk and Management för att införa nya processer för level 3 chefer i Norden. Kravställare/projektledare för IT stöd till finansiell rapportering och redovisning.


Projektledning globalt extranet (webbgränssnitt) – ”Info channel ” på Ericsson Enterprise (2000-2001)

Projektledning av e-business (content management) extranet baserat på Notes/Domino. Såg till att strukturera upp ett projekt som gått ”överstyr” genom att bl. a upprätta avtal för löpande drift med rätt hårdvaror och rätt rutiner. Systemet skulle klara 7/24. Hade totalt ansvar för 10-20 medarbetare. Minskade kostnader på både kort och lång sikt genom att bl. a förhandla till sig äganderätt av kod samt få lägre kostnader för utvecklingen. Ansvarade för beläggning av externa resurser i projektet. Överlämnade ett väl godkänt projekt till förvaltning. Verksamhetsutveckling i form av utredning och modellering av processer, organisationsstruktur, samt sammanställning av funktionskrav till kommande versioner/nyimplementationer.


Projektledning e-butik samt PDM på Telia (1999-2000)

Framtagning av systemspecifikation samt funktionsspecifikation, sk reverse engineering av objektmodeller i verktyget Calico. Uppbyggnad av rutin kring affärsutveckling (UML) och PDM för vidare utveckling i Calico Workbench. Samordning av kontakter mellan olika leverantörer. Projektledare för e-butik i webbmiljö (ca 5 pers), där det bl a har inneburit att leda arbetet i gruppen, modellera affärsprocess, sammanställa kravspecifikation samt upprätta projektdirektiv tillsammans med beställare. Påbörjade projekt som projektledare för utveckling av en ny produkt i Calico / webb miljö.


IS/IT verksamhetskonsult affärssystem på BT Svenska (1997-1999)

IS utveckling av organisation, process och IT, för att få ut effektivitetsvinst efter införande av affärssystem (Movex). Framtagning av nya arbetsrutiner och affärsprocesser tillsammans med systemleverantör. Införande av order och logistikflöden i affärssystem för distribution inom dotterbolagen i Europa. I detta ingick även parametersättning i system, hantering av AS/400 kommandon samt framtagning av rapporter.

Under denna tid var jag även projektledare för implementering av produkt konfigureringsprogram (6 pers), inkl. hantering på en mer teknisk nivå som t ex fysisk installation av programvara. Framtagning av nya manualer för ISO9000.


Delprojektledare införande av affärssystem i verkstadsindustrin och konstruktion i CAD på Colly company (1994-1997)

Delprojektledare för införande av Movex MPS, vilket betyder inköps Administration, Logistik och Materialplanering. Arbetade under denna tid även som konstruktör i AutoCAD. Konstruktion av specialverktyg efter kundernas önskemål. Under konstruktionsfasen fanns en löpande diskussion med kundens ingenjörer. Verktygen användes sedan i fabrikernas produktionslinjer på exempelvis Volvo och Scania.


Copyright @ All Rights Reserved